«استارت آپ» ها آینده اقتصادی جهان
یک چکه عبرت اغلب فعالیتهای حال حاضر جهان معاصر، بر پایه فناوری ارتباطات بنا شدهاند لذا میتوان گفت، مسیر آینده اقتصاد جهانی در گرو توجه ورویکرد به فناوری ارتباطات میباشد. تجربه تلخ بیکاریهای جوانان تحصیل کرده که بیشتر گریبانگیر متولدین دهه ۶۰ شد، به نسل بعدی این پیام را داد که دیگردوره اشتغالهای ۳۰ ساله
یک چکه عبرت
اغلب فعالیتهای حال حاضر جهان معاصر، بر پایه فناوری ارتباطات بنا شدهاند لذا میتوان گفت، مسیر آینده اقتصاد جهانی در گرو توجه ورویکرد به فناوری ارتباطات میباشد.
تجربه تلخ بیکاریهای جوانان تحصیل کرده که بیشتر گریبانگیر متولدین دهه ۶۰ شد، به نسل بعدی این پیام را داد که دیگردوره اشتغالهای ۳۰ ساله کارمندی و کارگری و ادامه دادن شغل پدری به سرآمده است و باید به دنبال کسب و کارهای نوین باشند.
از این رو، طی چند سال اخیر مفهومی جدید به نام «استارت آپ»وارد فضای ادبیات اقتصادی شده است.
استارت آپ (Startup) که مفهومی نوین در کشورمان است، به شرکت یا کسبوکاری گفته میشود که معمولاً به در نتیجه کارآفرینی ایجاد شده باشد.
این مجموعهها رشد سریعی دارند و در جهت تولید راه حلی نوآورانه و دوامپذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفتهاند.
اگر چه در تعریف استارت آپ، بر فعالیت آن صرفا در حوزه تکنولوژی یا فناوری اطلاعات تاکید نشده اما به این دلیل که اغلب استارت آپها در زمینههای فوق فعال هستند، برخی، استارت آپ را بیشتر در این موضوعات تعریف میکنند.
استارت آپها اگر به درستی مدیریت شوند میتوانند صاحبانشان را به ثروتهای هنگفتی رهنمون سازد که نه از پدرشان به ارث رسیده و نه حاصل اندوخته طلا و ارز و ملک و قدرت سیاسی میباشد. نمونههای موفقی از این دست بسیارند که با تکیه بر فناوری اطلاعات توانستهاند به جایگاه بلندی بر قله اقتصاد دنیا دست یابند، به عنوان نمونه آمازون، گوگل، اینستاگرام،
واتس آپ و…
در ایران هم نمونههایی یافت میشوند که با کمک فناوریهای به روز، توانستهاند موفقیتهای زیادی را کسب کردهاند و نام خود را در بین بزرگان کارآفرین مطرح کنند.
ریسک پذیری، ارائه ایدههای خلاقانه، استفاده بهینه از فناوریهای به روز و نوین از عمدهترین مشخصات استارت آپهای موفق است.
ریسک این گونه فعالیتها به دلیل آنکه نوظهور هستند و به طبع آن جامعه تا با آنها آشنا شده و بدانها اعتماد کنند، بالاست. این کسب و کارهای نوین، بازار هدف خود را عمیقا دچار دگرگونی کردهاند، به عنوان مثال استارت آپها و اپلیکشنهای کرایه آنلاین تاکسی شهری را در نظر بگیرید، میتوان گفت کار اغلب تاکسیداران و آژانسهای کرایه تاکسی و مسافربرها را با ایدهای نوین و قیمتهایی به صرفه تحت الشعاع قرار دادهاند.
فروشگاههای اینترنتی نیز گونهای جدید از کسب و کارهای اینترنتی هستند، در مواردی از این دست که ایدههای خلاقانه و هوشمندانهای مطرح شدهاند، توانستهاند اقبال عمومی را با خود داشته باشند تا جایی که به عنوان مبنایی برای ارائه کالاها بعضا از آنها مانند مرجع استفاده میشود.
در تعریف قابل ملاحظهای از کارآفرینی آمده است که کارآفرین همان سوژهای است که فرآیند ابداع مخرب و تخریب مبدعانه را پیش میبرد.
استارت آپ چیزی بیش از شــیوههای نوین کسب و کار است، چرا که باید قبل از هرچیز علایق خود را بشناسد تا بتواند ایده پرداز خوبی باشد. لذا خودشناسی یکی از شروط استارت آپ بودن است.
سرمایه یک استارت آپ از یکی از روشهای زیر تامین میشود: سرمایهگذاری شخصی، استفاده از تسهیلات بانکی و موسسات قرض الحسنه و نیز استفاده از سرمایهگذار و اسپانسر.
کوتاه سخن آنکه همان طور که در ابتدای یادداشت به آن اشاره شد، دوره کارمند شدن و نگاه داشتن به آشنایان جهت استخدام، آرام آرام رو به پایان است چرا که دولتها در پی کوچک کردنشان هستند و بخش خصوصی نیز با توجه به اوضاع بعضا نابسامان کمتر به جذب نیرو اقبال نشان میدهند، لذا بهترین راه برای حضور داشتن در آینده اقتصادی کشور، استفاده از ایدههای خلاقانه همراه با ریسک پذیری و اعتماد به نفس بالاست.
حمید رضاپور- دبیر تحریریه خبر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰