خانه تکانی درمدیریتِ شهری شرطِ شکوفاییِ شهرِکرج
یکی ازمهم ترین شعارهای انتخاباتی و برنامههای وعده داده شده راه یافتگان به شورای شهر پنجم، انجام تغییرات بنیادین با رویکرد اصلاحات اساسی و نجات کلانشهر کرج از بیماری بغرنج توسعه طولی وعقب ماندگی عرضی بود. وعدههایی که مردم کرج بر اساس آن، انتظار داشتند تا نمایندگانشان در چارچوب مقررات و قوانین مغفول مانده، مسئولیت
یکی ازمهم ترین شعارهای انتخاباتی و برنامههای وعده داده شده راه یافتگان به شورای شهر پنجم، انجام تغییرات بنیادین با رویکرد اصلاحات اساسی و نجات کلانشهر کرج از بیماری بغرنج توسعه طولی وعقب ماندگی عرضی بود. وعدههایی که مردم کرج بر اساس آن، انتظار داشتند تا نمایندگانشان در چارچوب مقررات و قوانین مغفول مانده، مسئولیت تحقق آنها را برای رفع چالشهای کهنه و کلیدی شهر، تقبل نمایند.
اما با گذشت زمان و بازخوانی پرونده فرسایشی عملکرد غیر قابل دفاع شورا و استمرار داستانهای تاسف برانگیز سال آغازین حضورشان، معلوم شد این نمایندگان ظاهرا برنامه مدونی برای انجام اصلاحات اصولی در شهر ندارند و نقشه راهی برای اصلاح عقب ماندگیهای ممتد این شهر، نظیر بهره گیری از الگوهای مدیریت جهانی، کنترل ترافیک و آلودگی، جذب سرمایههای خصوصی، انسداد دریچههای فساد و بِهگزینیِ مدیرانِ شایسته ترسیم نکردهاند.
اعضای پارلمان پنجم شهر که در ابتدا به دنبال نشان دادن شورایی قدرتمند و شهرداری پاسخگو و اثرگذار بودند، به جای اجماع و اتحاد و اتفاق لیستی و نگاهداشت فیگورهای فاتحانه و حفظ تِمِ تیمیِ ایام انتخابات، بر اثر کم تجربگی و بی برنامگی و به ویژه عدول و انحراف از معیارهای اولیه، به مرور بخش اعظمی از صفحههای سپید عمر تقویم طلایی خویش را در شعلههای سرکش اختلاف و کشمکشهای بی سود و ثمر سوزاندند.
اما دیری نگذشت که این یاران غار، از خواب رخوت برخاستند و هیمنه ادعایی خویش را در حال بر باد رفتن دیدند و خود را در پیچش گرداب و گردبادی از هجمهها و انتقادهای گوناگون منصفانه و غیر منصفانه و مغرضانه و مشفقانه و ضربات مهلک مهاجمان و رسانههای گزنده و گاه دل سوزاننده، بیامان یافتند، لذا آرام آرام از خزیدن در لایه لاکپشتی اختلاف، بیرون آمدند و با خیزشی نوین، چاره را در رجعت به اتفاق و ائتلاف دیدند، “آری! به اتفاق، جهان میتوان گرفت”
این بود که بعد از یک سال و اندی چانه و گمانه و کمین و کمان! و فترتی فرسایشی در کشمکش و درگیری دوستان درونی و ناخنکهای قیم مآبان قدرت طلب بیرونی! و جدال جانگزای معرفی و انتخاب چهار شهردار، سرانجام تنها راه برون رفت از این بن بست بحرانی را در رجوع مجدد به میثاق نامه روزهای آغازین دیدند و به رغم انشقاقات فکری، سرانجام با ۱۳ رای واحد کوشیدند تا برای به کمال رسانیدن شهر کرج، علی اصغرکمالی زاده را مستاجر طبقه ۱۰ ساختمان شهرداری مرکز نمایند و برای همیشه به جدالهای طاقت فرسای کهن پایانی خوش ببخشند، چه اینکه مردم فهیم کرج در ۲۹ اردیبهشت سال ۹۵ با حضور شاداب و معنادار خود در انتخاب نمایندگان شهر و نیز رای یک دست به لیست واحد، از نامزدهای خواهان اصلاحات در شهر، یک پیام روشن را به مدیریت شهری مخابره کردند! پیامی که فحوای آن، اعلام عدم رضایت از وضع موجود شهر و تحول خواهی نسبت به شیوه منسوخ و کهنه مدیران پیشین بود و عمدتا در پی امکان نوآوری و بروز فرصت برای تغییرات مطلوب و دلخواه شهروندان در نظام مدیریت و اداره شهر میگشت.
چرا که بسیاری از کارشناسان مطلع و مجرب شهری معتقد بودند، کرج طی سالیان متمادی، به دلیل ناکارآمدی تفکرات تکراری مدل مدیریتی موجود، خالی از پویایی و تهی از نگرههای آتیه نگر و سویمند شده است.
مدلی که مدعی تبدیل شهر به کارگاه عمرانی بود، در حالی که عموم شهروندان در پی شهر سالم، برای سکونت آرام میگشتند.
بهر تقدیر، سیطره زود گذر زمستان گذشت و بهار بهرهوری به باغشهر کلانشهر کرج وزید.
اینک با نگاهی منصفانه به شرایط موجود، اعم از نحوه تعاملات اعضای شورا در جلسات و نشستهای مستمر، به ویژه بحث بودجه و چکش کاری تبصرههای آن، حاکی از آن است که پارلمان پوست انداخته پنجم، میکوشد تا این بار، علیرغم بعضی اختلاف نظرهای درونی و فشارهای بیرونی، با بالا بردن ضریب تاب آوری و عبرت و تجربه اندوزی از آنچه گذشت! در آغاز ورود به سال سوم، برنامهای مکتوب و نقشهای جامع برای پاکسازی سیمای کرج و تصفیه ساختار نیمه زنده آن از مولفههای مزاحم رفاه و آرامش شهروندان، تدوین نماید و با ممانعت از خسران خام فروشی و اولویت دهی به مسائل زیست محیطی و گسترش جنگل کاری و گره گشایی از بحران حمل و نقل و تزریق ناوگان نوین اتوبوسهای درون شهری و اختصاص بودجههای قابل تامل برای تسریع در استمرار پروژه قطار شهری و ادامه طرح کمربند شمالی و تخصیص ردیف بودجه ویژه به فرآیند فرسایشی و تعطیل مانده بافتهای فرسوده و تکمیل پروژههای ناتمام، بسط جامع “فاوا” و توسعه طرح هوشمندسازی با هدف کاهش مراجعات مردمی به ادارات، زدودن عناصر ضد زندگی شهری، مدیریت بحران و مقاوم سازی شهر در برابر حریق و حوادث غیرمترقبه، مبارزه با ساخت و سازها و نظارت بر روال صدور جواز، گسترش خدمات فرهنگی، ورزشی، تفریحی و اجتماعی و حرکت به سوی جذب مشارکتها و سرمایههای خصوصی و ایجاد درآمدهای ثابت پایدار، احتراز از فروش املاک و مستغلات و داراییهای ارزشمند شهرداری و مهمتر از همه آمایش مغفول ماندهای از میزان امکانات و املاک و اسباب و ماشین آلات موجود در مراکز، مناطق، سازمانها و حوزههای وابسته به مدیریت شهری، گامی بلند و درخور را در این راه بردارد.
بی شک با پایش این پویش دقیق و نظارت ذکاوتمندانه و مستمر بر نحوه اجرای این برنامهها و به ویژه عملیاتی شدن “بودجه کاغذی” در “میدان عمل” و همبستگی اعضای شورا و پرهیز از ورود به مجادلات و منازعات، علی الخصوص اجتناب آنان در “چینش هندسی” افراد بسته و وابسته در پُستهای فرازین و فرودین و میانی! وعدم دخالتهای غیر قانونی در استقلال رای و تصمیم گیری شهردار کرج و مدیران مناطق و سازمانهای تابعه میتواند پیامآور شکوفایی شهر و خانه تکانی نوین و نوروزی در مدیریت شهری باشد.
هرچند که بی گمان هنوز کارهای انجام نشده و مطالبات بسیاری بر روی زمین مانده که در صورت همدلی و همراهی و تلاشهای مضاعف و جهادی تیم مدیریت شهری و پایش مستمر نهادهای نظارتی بر کیفیت و کمیت حقیقی اجرایی شدن اهداف و طرحها و تحقق بودجه و انتصابات شایسته سالارانه و مهمتر از همه استمداد از حضور آگاهی بخش رکن چهارم دموکراسی یعنی مطبوعات و رسانههای راستین، با تحلیلها، انتقادات و پیشنهادات سازنده و موثر، میتواند پارلمان پنجم کرج و کلیددار کلانشهر کرج را از حواشی مزاحم برهاند و با انگیزه مضاعف به سمت تحرک بخشی و توسعه و تعالی پایدار سوق دهد.
ایدون باد
یاعلی مدد
مرتضی دهقان آزاد
کانال تلگرام تریبون شهر
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰